UNRWA veroordeelt Israël’s Acties in Gaza

De United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees (UNRWA) heeft scherpe kritiek geuit op Israël vanwege de humanitaire crisis in de Gazastrook. De organisatie heeft problemen aangekaart rond het belemmeren van hulpverlening en basisvoorzieningen aan Palestijnen in Gaza. UNRWA meldde ook het tragische verlies van 176 van haar vrijwilligers en 7 werknemers van World Central Kitchen door Israëlische bombardementen. Phillipe Lazzarini, de commissaris-generaal van UNRWA, beklemtoont de ernstige situatie, inclusief hongersnood en eist het stopzetten van Israël’s “genocidale beleid”. Hij roept op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren, het openen van landcorridors voor hulp, en internationale interventie om medische ondersteuning te bieden aan daklozen en ontheemden.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid in de door Hamas gerunde enclave zijn minstens 32.975 Palestijnen gedood en 75.577 gewond geraakt sinds Israël zijn offensief tegen Gaza begon.

error: Kopiëren mag niet!