Tragische Brand in Nachtclub Istanbul Eist 29 Levens

Op 2 april 2024 heeft een verwoestende brand in een nachtclub in Istanbul, die gesloten was wegens renovatiewerkzaamheden, aan ten minste 29 mensen het leven gekost. De brand ontstond in de kelder van een 16 verdiepingen tellend flatgebouw in het centrum van de stad en verspreidde urenlang vlammen en dikke rook. Ondanks de massale inzet van nooddiensten, waaronder zo’n twintig brandweerwagens en ambulances, bleven de gevolgen verwoestend. Er is een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand, waarbij vijf arrestatiebevelen zijn uitgevaardigd, waaronder voor de eigenaar en de manager van de club. Drie verdachten zijn reeds gearresteerd. De tragedie heeft diepe sporen nagelaten in de gemeenschap, met lokale bewoners en nabestaanden die rouwen om het verlies van hun dierbaren.

error: Kopiëren mag niet!