Controversiële Regering Peru Zoekt Vertrouwensstemming te Midden van Rolexgate-schandaal**

De regering van Peru, geplaagd door controverses, staat voor een cruciale test in het Congres terwijl het Rolexgate-schandaal aanhoudt. Premier Gustavo Adrianzen, recent benoemd na het aftreden van zijn voorganger wegens een schandaal, moet een vertrouwensstemming ondergaan. Deze stemming valt samen met een politie-inval in het huis en de kantoren van president Dina Boluarte en het aftreden van zes ministers. De stemming is een belangrijke indicatie van de steun voor Boluarte’s kwetsbare regering. Boluarte wordt onderzocht wegens illegale verrijking en het niet aangeven van luxe uurwerken, een schandaal dat Rolexgate genoemd wordt. Het Congres beslist over haar lot terwijl het land zijn zesde president in acht jaar tijd heeft, met een goedkeuringsscore van slechts ongeveer 10 procent.

error: Kopiëren mag niet!