Verdachte inbraak cellshop Zirkoonstraat ook verdacht van eerdere inbraak cellshop aan Mangolaan

De politie van het bureau Geyersvlijt heeft zaterdag 30 maart de inbraakverdachte R.V. (27) aan de Zirkoonstraat aangehouden. Agenten gingen na  melding van een poging tot inbraak bij een cellshop aan de Zirkoonstraat, naar de locatie voor onderzoek. 

Daarbij constateerde de politie dat enkele daders via het dak hadden geprobeerd in te breken in de cellshop. De verdachten sloegen op een bepaald moment op de vlucht, maar het lukte de agenten om R.V. in de boeien te slaan. 

In de omgeving werd een rugtas met breekwerktuigen aangetroffen en inbeslaggenomen.

Tijdens het verdere onderzoek bleek, dat twee gemaskerde mannen op zondag 24 maart ook via het dak hadden ingebroken in een cellshop aan de Mangolaan. Hun buit bestond uit ongeveer 200 mobiele telefoontoestellen en andere goederen. De benadeelde N. deed van deze diefstal aangifte bij de politie en op de veiliggestelde camerabeelden van die inbraak is te zien, dat één van de verdachten een tatoeage heeft die overeenkomt met dat van de aangehouden verdachte R.V. 

Daarnaast heeft de aangever N., de rugtas waarin de breekwerktuigen zaten,  herkend als te zijn de tas van zijn arbeider R.V. 

Bij een ingesteld onderzoek in de woning van R.V. werd een tablet aangetroffen, die de benadeelde N. positief heeft herkend als de zijne. 

Samen met de inbeslaggenomen goederen werd de verdachte R.V. ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau

Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van de voortvluchtige kompaan en of kompanen wordt nog gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!