Nep BOG-medewerkers nemen grote geldbedragen van winkeliers in Kabalebo in ontvangst

Vier mannen blijken zich in het Paasweekeinde in de dorpen Washabo, Section en Apoera voorgedaan als medewerkers van het het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG, en grote bedragen van winkeliers in ontvangst te hebben genomen.

Voordat de mannen met hun oplichtingspraktijken begonnen zijn ze eerst naar het traditioneel gezag geweest om zich voor te stellen en aan te geven wat hun intentie was. Primair zou er controle uitgevoerd worden door de groep mannen. Daarnaast zou deze groep allerlei insecticiden spuiten in verschillende winkelpanden in het gebied hebben verkocht.

Ronnie Simon, lid van het districtsbestuur van Kabalebo, zegt in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname, dat de werkwijze van bijzondere groepen die een bezoek brengen aan het gebied in principe gemeld moet worden bij de districtscommissaris, Josta Lewis. Zij moet op de hoogte zijn van de komst en het doel van zo een groep, om vervolgens met een groep bestaande uit het districtsbestuur, de politie en de desbetreffende groep op pad te gaan in het gebied. Dit is deze keer, aldus Simon, niet gebeurd. Hij zegt ook dat de mannen wel een toestemmingsbrief hadden van het traditioneel gezag.

Onderzoek in de zaak loopt

Na onderzoek bleek echter dat de mannen geen werknemers zijn van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg. De politie van het ressort Kabalebo is bezig de zaak te onderzoeken.

Voor nu is het nog niet duidelijk of de winkeliers die de mannen hadden betaald, het door hen betaalde bedrag terug hebben gehad. De districtscommissaris heeft inmiddels een oproep gedaan aan winkeliers om alert te blijven en niet zomaar geld af te staan aan derden.

error: Kopiëren mag niet!