Ajax CEO Geschorst voor Vermeende Handel met Voorkennis

Alex Kroes, de CEO van Ajax, is slechts twee weken na zijn aantreden geschorst door de club wegens vermoedens van handel met voorkennis. Ajax is voornemens zijn contract te beëindigen na de ontdekking dat Kroes meer dan 17.000 aandelen van de club kocht, een week voor de aankondiging van zijn aanstelling. De beslissing volgde op juridisch advies dat Kroes waarschijnlijk betrokken was bij handel met voorkennis. Kroes, opvolger van Edwin van der Sar, heeft de zaak doorverwezen naar de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor een onafhankelijk oordeel. Hij beweert dat de aankoop van de aandelen een teken van vertrouwen in Ajax was, voorafgaand aan de ondertekening van zijn contract. Ajax ervaart een tumultueus seizoen, met een slechte prestatie in de Eredivisie, wat heeft geleid tot het ontslag van sportief directeur Sven Mislintat en manager Maurice Steijn.

error: Kopiëren mag niet!