De Paassfeer is veranderd

Pasen is een christelijk feest waarbij wordt gevierd, dat Jezus opstond uit de dood, drie dagen na Goede Vrijdag. Het is een van de belangrijkste christelijke feesten van het jaar en een internationale feestdag. 

De Paassfeer in Suriname is een tijd van viering en spiritualiteit. Hoewel Pasen in Suriname niet zo uitgebreid wordt gevierd als in sommige andere landen, zijn er nog steeds enkele tradities en activiteiten die plaatsvinden:

Zo wonen veel mensen speciale Paaskerkdiensten bij om de opstanding van Jezus Christus te vieren. Deze diensten zijn vaak levendig en vol muziek en gebed.

Ook komen families samen om te genieten van een speciale Paasmaaltijd. Traditionele gerechten zoals pom, pastei, en eieren zijn populair tijdens deze tijd.

Natuurlijk mag het Paaseieren zoeken niet ontbreken. Net als in veel andere landen, verstoppen ouders Paaseieren voor kinderen om te zoeken. Dit is een vrolijke en kleurrijke activiteit die kinderen enthousiast maakt.

Er zijn ook mensen die hun huizen versieren met bloemen en takken.

Kortom, hoewel de Paasviering in Suriname misschien niet zo uitbundig is als in sommige andere landen, is er nog steeds een gevoel van vreugde en gemeenschap tijdens deze speciale tijd van het jaar. Toch is de Paassfeer veranderd. Vroeger werd er al twee weken van tevoren reclame gemaakt door bedrijven voor kortingenacties op producten. De winkels werden versierd met decoraties van eieren en konijnen met grote en kleine mandjes. Op scholen werden met leerlingen met handenarbeid leuke spulletjes gemaakt, bijvoorbeeld het schilderen en mooi versieren van eieren.

Maar het is nu veel minder geworden. Natuurlijk, er is de impact van de financiële situatie. Desondanks wordt door velen getracht de Paassfeer te behouden door elkaar te steunen en met ideeën te komen en vrede en liefde in stand te houden en elkaar te ondersteunen in welke sfeer dan ook.

CS

error: Kopiëren mag niet!