Canada Voert Visumregels opnieuw in voor Mexicanen om Asielverzoeken te Verminderen

Canada gaat vanaf donderdag de visumplicht voor Mexicanen opnieuw invoeren, met als doel het aantal asielzoekers te verminderen. Deze maatregel is specifiek gericht op het indammen van het groeiend aantal asielaanvragen via luchthavens, maar zal niet van toepassing zijn op Mexicaanse studenten en uitzendkrachten of Mexicanen die in de afgelopen tien jaar al een visum hebben ontvangen. Quebec, dat pleit voor strengere visumreglementen, steunt de beslissing, gezien vorig jaar meer dan 25.000 Mexicanen asiel aanvroegen in Canada. De wijziging komt na druk van de VS om illegale grensoverstekingen te verminderen en volgt op eerdere beleidswijzigingen waarbij de visumplicht eerst werd ingevoerd in 2009 en daarna werd opgeheven in 2016 om de handel te stimuleren. De nieuwe visumregels zullen naar verwachting van invloed zijn op ongeveer 40% van de Mexicaanse reizigers naar Canada.

error: Kopiëren mag niet!