Zwangerschap en Cafeïne verhogen risico op Autisme

Recent onderzoek toont aan dat cafeïneconsumptie tijdens de zwangerschap het risico op autisme bij kinderen kan verhogen.

Een studie, uitgevoerd bij ratten en gefinancierd door de Wuhan Universiteit, onthult dat blootstelling aan cafeïne tijdens de zwangerschap, in combinatie met een vetrijk dieet na de geboorte, kan leiden tot meer tekenen van autisme, zoals sociale disfunctie en ruimtelijk redeneervermogen. Dit suggereert dat cafeïne de normale ontwikkeling van neurale circuits en neurotransmittersystemen in de foetus kan verstoren, wat cruciaal is voor verschillende cognitieve functies.

Amerikaanse minderjarigen van vrouwen die dagelijks 50 mg cafeïne consumeerden, bleken op achtjarige leeftijd kleiner dan hun leeftijdsgenoten.

De huidige CDC-richtlijnen adviseren zwangere vrouwen om hun cafeïne-inname te beperken tot ongeveer 200 mg per dag, equivalent aan twee kopjes koffie. Dit onderzoek benadrukt het belang van het vermijden van hoge consumptie van cafeïne en vetrijke voedingsmiddelen tijdens de zwangerschap en de vroege kindertijd om het risico op autismespectrumstoornissen te verminderen.

error: Kopiëren mag niet!