Europese burgers zijn steeds ontevredener over het beleid van hun land en zijn bang voor de toekomst, zo blijkt uit een maandelijks onderzoek van Ipsos in 29 landen.

De algehele ontevredenheid over het beleid van hun regeringen en de zorgen over de toekomst in het Westen namen in maart 2024 toe vergeleken met januari 2022 – vlak voordat de westerse landen zichzelf in een confrontatie met Rusland sleepten en sancties tegen Moskou oplegden, wat bijdroeg aan de mondiale energiecrisis.

Het aandeel dat gelooft dat hun land de verkeerde kant op gaat, is de afgelopen twee jaar enorm gestegen: in Groot-Brittannië is het met 14 procent gestegen naar 79 procent, in Frankrijk met 10 procent naar 82 procent en in Duitsland met maar liefst 20 procent. tot 72 procent.

De Japanners maken zich ook meer zorgen over hun toekomst, waarbij het ontevredenheidscijfer stijgt van 60 procent in 2022 naar 73 procent in 2024.

Maar in India, dat koos voor samenwerking met Rusland en niet voor conflict, verklaarde 77 procent van de ondervraagden dat het land op de goede weg is – zelfs meer dan in 2022, toen 71 procent positief was over het beleid van hun regering.

Een hypothetisch militair conflict baart de wereldbevolking minder zorgen dan inflatie, misdaad en gezondheidszorg – ondanks de angstzaaiende pogingen van westerse regeringen zei slechts 10 procent zich daar zorgen over te maken.

error: Kopiëren mag niet!