Liefdadigheidsinstelling van Will Smith moet deuren sluiten door te weinig donaties

Twee jaar na de veelbesproken klap die Will Smith (55) uitdeelde aan presentator Chris Rock tijdens de Oscars, blijven de gevolgen voor het koppel voelbaar. De acteur en zijn vrouw Jada Smith hebben sinds het incident gezien dat het aantal donaties aan hun liefdadigheidsinstelling alleen maar is afgenomen. Daardoor zullen ze nu de deuren van de ‘Will And Jada Smith Family Foundation’ moeten sluiten.

In 1996 richtten Will en Jada Smith samen de liefdadigheidsinstelling ‘Will And Jada Smith Family Foundation’ op om publiekelijk te pleiten voor zaken die hen nauw aan het hart liggen, waaronder kunsteducatie en gezondheids- en welzijnsinspanningen.

Maar na de veelbesproken ‘Oscarklap’ zagen ze hun inkomsten alleen nog maar slinken. In 2022 bedroeg het totale bedrag aan donaties slechts 365.000 dollar (ongeveer 337.000 euro) terwijl het bedrag in voorgaande jaren zelfs de grens van 2 miljoen dollar (1,8 miljoen euro) overschreed.

“De familie zal de deuren van de organisatie binnenkort sluiten”, klinkt het bij een bron aan ‘Variety’. Daarbij bevestigt de bron ook dat het koppel vanaf nu met hun eigen inkomsten geld zullen storten naar enkele goede doelen. Volgens de bron is dit dan ook het gevolg van het veelbesproken Oscar-incident.

Will Smith zette twee jaar geleden de 94ste uitreiking van de Oscars in rep en roer. De acteur sloeg Oscar-presentator Chris Rock in zijn gezicht. Aanleiding voor het hele gebeuren was een grap van de Amerikaanse komiek. Rock verwees namelijk al lachend naar het ‘GI Jane-kapsel’ van Jada. Een gevoelig onderwerp voor de 50-jarige actrice, want de echtgenoot van Will Smith heeft alopecia, een vervelende aandoening waardoor haar haren uitvallen.

Na de ongepaste opmerking van de komiek stormde Smith dan ook het podium op om de Oscar-presentator op zijn plaats te zetten. Nadien haalde hij voor alle aanwezigen, en de kijkers thuis, ook verbaal uit naar de Amerikaanse komiek. “Hou je f… mond over mijn vrouw!”, klonk het woedend.

error: Kopiëren mag niet!