John Lennon noemde fotoshoot met Muhammad Ali een vergissing

John Lennon beschouwde de beroemde fotoshoot van The Beatles met Muhammad Ali in 1964 als een vergissing, onthult fotograaf Harry Benson. Tijdens de sessie zou Ali de muzikale talenten van de band hebben bekritiseerd en hen “kleine, kleine, kleine mannetjes” hebben genoemd in vergelijking met zijn imposante figuur.

Volgens Benson ging Ali verder met het belachelijk maken van de band, ondanks dat hij vertelde dat hij er beter uitzag dan de muzikanten – een bewering die hij naar eigen zeggen tegen iedereen deed. Lennon voelde zich door Ali belachelijk gemaakt en de band heeft Benson, die tevreden was met het eindresultaat van de shoot, nooit vergeven voor het voorval.

Zelfs de overlevende leden, Paul McCartney en Ringo Starr, dragen nog steeds rancune tegenover de fotograaf.

error: Kopiëren mag niet!