Toename van AI-gegenereerde Nep-Overlijdensberichten Leidt tot Zorgen

Deskundigen waarschuwen voor een toename van door AI gegenereerde nep-overlijdensberichten, gericht op figuren met een hoge online zichtbaarheid, om advertentie-inkomsten te genereren door misleiding. Deze moderne vorm van oplichting, bekend als ‘overlijdenspiraterij’, heeft al velen, waaronder een LA Times-journalist en de vrienden van een tragisch ongevalslachtoffer, verward en verontwaardigd achtergelaten. Cybercriminelen vervalsten die overlijdens om verkeer naar hun websites te lokken, profiterend van advertentie-inkomsten. Deskundigen benadrukken het belang van het informeren van naasten over dergelijke oplichting en het beveiligen van online accounts door middel van tweefactorauthenticatie om misbruik van persoonlijke informatie te voorkomen. Deze incidenten onderstrepen de noodzaak van bewustwording en voorzichtigheid online, vooral in een tijdperk waarin technologie misbruikt kan worden voor frauduleuze doeleinden.

error: Kopiëren mag niet!