Twee jongens (16, 15) opgepakt voor beroving 13-jarige jongen op schoolterrein

Twee jongens, V.I. (16) en H.J. (15), zijn 19 maart door leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo in samenwerking met  het Directoraat Nationale Veiligheid aangehouden voor het beroven van een scholier op een schoolterrein in het ressort Zorg en Hoop.

Het 13 jarige slachtoffer, T.S., zat donderdag 18 januari achter de school te gamen met zijn vrienden, toen hij van zijn mobiele telefoon werd beroofd door een jeugdige verdachte. De verdachte maakte zich uit de voeten, waarna T.S. een achtervolging inzette. Bij die gelegenheid kwamen er vier andere jeugdigen bij die T.S. met enkele houten balken mishandeld. Vervolgens maakten de jeugdigen zich uit de voeten. 

Bij de voorgeleiding verklaarde V.J. geen lid van een bende te zijn en dat hij niet mee had gedaan aan de beroving, terwijl de verdachte H.J. verklaarde de telefoon in ontvangst te hebben genomen en het slachtoffer te hebben mishandeld. Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd H.J. in verzekering gesteld, terwijl V.I. na een ernstige waarschuwing heen werd gezonden. 

Aan de aanhouding van de overige jeugdige verdachten wordt gewerkt.

De zaak wordt verder onderzocht door de politie van Bureau Nieuwe Haven.

error: Kopiëren mag niet!