VS: 270 miljoen jaar oud fossiel van een amfibie heet nu Kermit de Kikker

Amerikaanse wetenschappers hebben een 270 miljoen jaar oud fossiel ontdekt van een amfibie die als een van de eerste diersoorten op het land ging leven. De nieuw ontdekte soort is vernoemd naar Kermit de Kikker uit The Muppets.

De schedel van de amfibie werd veertig jaar geleden al opgegraven in Texas. Sindsdien bevond die zich in het Smithsonian National Museum of Natural History in Washington. Wetenschappers van de George Washington University hebben de diersoort nu Kermitops gratus genoemd, naar de beroemde kikker.

Ze hopen fossielen zo in een modern jasje te steken, schrijven ze in hun onderzoek dat gepubliceerd werd in Zoological Journal of the Linnean Society.

“Dit dier is een voorouder van de hedendaagse amfibieën. Kermit is juist een icoon van de moderne amfibieën. Daarom is het de perfecte naam”, zegt mede onderzoeker Calvin So. De prehistorische amfibie was waarschijnlijk een van de eerste diersoorten die daadwerkelijk kon overleven op het land.

error: Kopiëren mag niet!