Nationale Schaakkampioenschap 2024 reeds op de helft met 7 schaakronden 

Het Nationale Schaakkampioenschap 2024 is momenteel halverwege, met zeven van de dertien rondes al gespeeld. Van 15 maart tot 14 april 2024 vindt het toernooi plaats voor de Nationale Kampioenschappen (NK 2024) onder leiding van de Surinaamse Schaakbond (SSB) in het Denksportcentrum.

Het toernooi wordt gespeeld volgens het round-robin systeem. “Het toernooi is tot zo ver op een redelijk niveau en naar tevredenheid verlopen”, zegt de voorzitter van de Surinaamse Schaakbond, Marlon Kaslan. 

De voorlopige resultaten van het Nationale Schaakkampioenschap 2024 voldoen volgens de voorzitter aan de verwachtingen. In de derde ronde van het toernooi behaalde Viresh Giasi een overwinning in zijn partij tegen Ethan Tjin Kon Kiem, wat zijn positie in het klassement verder verstevigde. Met zijn scherpzinnige spel en vastberadenheid heeft Giasi zich als de voorlopige koploper van het toernooi gepositioneerd. Met een indrukwekkend totaal van 6 punten na 7 rondes, houdt hij stevig vast aan zijn titel als regerend kampioen.

Achter Giasi volgt Suradj Hanoeman op de voet, met een respectabele score van 5.5 punten. Hanoeman’s consistentie en vastberadenheid hebben hem dicht bij de top van het klassement gebracht, waardoor hij in de strijd blijft voor de titel. Met nog zes rondes te gaan, belooft de strijd tussen Giasi en Hanoeman om de titel van het kampioenschap een boeiend toernooi te worden, waarbij elke zet en strategie van cruciaal belang zal zijn voor de uiteindelijke uitkomst.

Na de afronding van de zevende ronde van het Nationale Schaakkampioenschap 2024 is er een korte pauze ingelast vanwege de naderende feestdagen, met name Phagwa en Pasen. Het toernooi zal op 5 april worden hervat, waarbij de schakers met hernieuwde energie en focus terug zullen keren naar het schaakbord.

SD

error: Kopiëren mag niet!