Ineenstorting Francis Scott Key Bridge in Maryland Na Aanvaring met Vrachtschip

De Francis Scott Key Bridge in Baltimore, Maryland, stortte in na een botsing met een groot vrachtschip op dinsdagochtend, met meerdere mensen vermist en een actieve zoek- en reddingsoperatie onderweg. Het incident, dat plaatsvond langs de I-695 in de haven van Baltimore, leidde tot de instorting van de brug in de Patapsco-rivier en wordt beschreven als een massaslachtoffersituatie. Het vrachtschip, dat onder de vlag van Singapore vaart, raakte de brug doordat het schip een steunbalk trof, wat wijst op een mogelijke stroomstoring als oorzaak. Twee personen zijn uit het water gehaald, waarvan één in ernstige toestand. De FBI, ingeschakeld om het incident te onderzoeken, heeft geen indicaties van terrorisme gevonden. De Maryland Transportation Authority heeft weggebruikers geadviseerd alternatieve routes te gebruiken, terwijl reddingspersoneel blijft zoeken naar overlevenden.

error: Kopiëren mag niet!