George Edward Wright’s Vlucht en Arrestatie

George Edward Wright, veroordeeld voor moord in 1962 en tot 30 jaar gevangenisstraf, ontsnapte in 1970 uit de gevangenis. In 1972 kaapte hij samen met handlangers een vliegtuig met 86 passagiers, eiste een losgeld van een miljoen dollar. Een FBI-agent, slechts gekleed in zwembroek, leverde het losgeld aan het gekaapte Delta DC8-vliegtuig in Miami, op bevel van de kapers. De gijzelaars werden vrijgelaten, maar de kapers vlogen naar Algerije om aan de autoriteiten te ontsnappen. Terwijl Wright’s medeplichtigen werden gearresteerd, bleef hij 41 jaar lang op vrije voeten. Wright vluchtte uiteindelijk naar Portugal, waar hij op 26 september 2011 werd gearresteerd na meer dan 40 jaar op de vlucht. Ondanks het Amerikaanse verzoek om uitlevering, werd dit geweigerd omdat Wright Portugees staatsburger is.

error: Kopiëren mag niet!