EK 2024 Teams Compleet met Historische Kwalificatie van Georgië en Oekraïne**

Het deelnemersveld voor het EK 2024 is vastgesteld met de kwalificatie van Georgië, Oekraïne en Polen via play-offs. Polen verzekerde zich van deelname na een spannende strafschoppenreeks tegen Wales. Oekraïne maakte een indrukwekkende comeback tegen IJsland, met een overwinning die veel zegt over hun veerkracht. Georgië kwalificeerde zich voor het eerst voor een groot toernooi door Griekenland in een strafschoppenreeks te verslaan, een mijlpaal voor het land sinds hun onafhankelijkheid in 1991. Deze overwinningen voeren de spanning op voor het aankomende EK, met Polen in Groep D naast Frankrijk, Nederland en Oostenrijk, Oekraïne in Groep E met België, Slowakije en Roemenië, en Georgië in Groep F met Turkije, Portugal en Tsjechië. De successen van deze teams vormen niet alleen een sportieve triomf maar symboliseren ook de voortdurende invloed van voetbal op nationale trots en internationale solidariteit.

error: Kopiëren mag niet!