OWC verbaasd over actie schoolvervoerders – Schoolvervoer nog onzeker

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) stelt in een vorige week vrijdag uitgebracht persbericht verbaasd te zijn over de actie van de bushouders die zorgdragen voor het schoolvervoer.

Door deze actie zijn niet alleen leerkrachten en leerlingen gedupeerd, maar is daarmee het hele onderwijsproces gedupeerd. Op de basisscholen worden de peilingstoetsen afgenomen en op de scholen van het voortgezet onderwijs worden repetities en schoolonderzoeken afgenmen.

Het ministerie van ministerie schrijft verder deze actie van de schoolvervoerders te betreuren, mede gelet op het feit dat hen reeds in kennis was gesteld dat alle administratieve handelingen zijn gepleegd voor de uitbetaling. 

Bus- en boothouders aangesloten bij de Organisatie van Bushouders in Suriname hebben afgelopen vrijdag (OBS) niet gereden en gevaren, omdat het minOWC weer eens laat is met de uitbetaling van gelden voor verrichtte werkzaamheden over februari. Volgens een nieuwe afspraak moet de uitbetaling rond de 17e van de maand plaatsvinden. De schoolvervoerders voelen zich niet serieus te worden genomen door het ministerie. Gezegd wordt dat er altijd rekening is gehouden met het belang van de schoolgaande jeugd, maar dat er geen rekening wordt gehouden met hun bedrijfsvoering. 

Schoolvervoer onzeker

Het schoolvervoer wordt pas weer hervat als ze geld op hun bankrekening hebben gezien. Dus heeft het er alles van dat ook morgen, dinsdag 26 maart, er geen schoolververvoer zal zijn. Het ministerie zegt dat er alles aan wordt gedaan opdat deze week tot uitbetaling kan worden overgaan.

error: Kopiëren mag niet!