‘Niemand kan Gaza controleren zonder de goedkeuring van Hamas’ – deskundige

Het geheime plan van Israëlische veiligheidsfunctionarissen om anti-Hamas Palestijnen de leiding te geven over de hulp aan Gaza is “niet praktisch en realistisch”, zei Ayman Yousef, hoogleraar politieke wetenschappen en internationale betrekkingen aan de Arabisch-Amerikaanse Universiteit in Palestina, tegen Spoetnik.

“In werkelijkheid kan niemand Gaza controleren of enige humanitaire hulp distribueren zonder de goedkeuring van Hamas of een andere verzetsgroep. Ik denk dat de discussie moet gaan over een soort misschien verenigde Palestijnse, laten we zeggen, overkoepelende of verenigde Palestijnse groepen, degenen die controle hebben over het land en over degenen die het kunnen verdelen”, benadrukt Yousef.

Het is zeer onwaarschijnlijk dat Hamas “instemt met dit idee om een aantal lokale leiders, die niet verbonden zijn met deze Palestijnse militante groepering en enkele andere politieke facties, te vinden om de distributie van humanitaire hulp te beheren of te beheren”, voegde de professor eraan toe.

De Wall Street Journal (WSJ) meldde eerder dat de Israëlische inlichtingendienst, samen met vertegenwoordigers uit Egypte, de VAE en Jordanië, “stilletjes” werkt aan een plan dat Palestijnen die Hamas niet steunen verantwoordelijk zou maken voor het distribueren van hulp in Gaza. Strip. Wanneer het conflict eindigt, zou deze groep volgens de WSJ de basis kunnen worden voor een nieuw naoorlogs bestuur in het gebied.

error: Kopiëren mag niet!