Moord op MORENA-kandidaat voor Burgemeester Puebla, Mexico

Jaime González Pérez, de kandidaat voor burgemeester van de Mexicaanse stad Puebla, vertegenwoordigend de regerende partij Movimiento Regeneración Nacional (MORENA), werd op zaterdagavond door meerdere personen vermoord. Dit incident vond plaats buiten een autosloperij die Bezit was van González Pérez. Bij de aanval waren zijn vrouw en kinderen aanwezig, waarbij een van de kinderen gewond raakte. Sergio Salomón, de gouverneur van de staat Puebla, veroordeelde de moord en riep op tot gerechtigheid voor deze “kunstzinnige moord”. Hij verzocht de aanklager van Puebla om de motieven op te helderen en de verantwoordelijken te berechten. González Pérez, die voorheen namens de oppositiepartij PRI meedeed aan de verkiezingen en verloor, was overgestapt naar MORENA en leidde de peilingen voor de verkiezingen van dit jaar op het moment van zijn overlijden. Mexico staat aan de vooravond van de grootste verkiezingen in haar geschiedenis, met in juni meer dan 97 miljoen opgeroepen kiezers om 20,375 federale functies te vernieuwen, inclusief het presidentschap en verschillende andere overheidsposities.

error: Kopiëren mag niet!