Scooterrijder en duorijdster dodelijk aangereden door auto – Doorgereden automobilist meldt zich

De scooterrijder G.E. (52) en zijn duorijdster B.M. (53), zijn vanochtend, zondag 24 maart, door een personenauto dodelijk aangereden op de Van ‘t Hogerhuysstraat ter hoogte van VSH.

De politie van het bureau Nieuwe Haven kreeg via het Command Center de melding van een aanrijding tussen een auto en een scooter, waarop agenten naar de plek gingen voor onderzoek.

Daar aangekomen is uit het voorlopige onderzoek van de politie gebleken, dat de scooterrijder en zijn duorijdster, zijnde zijn echtgenote,  over de Zwartenhovenbrugstraat reden in de richting van de Van ‘t Hogerhuysstraat. Ter hoogte van Republic Bank stopte de scooterrijder om te plassen, waarna hij weer op zijn scooter stapte en samen met zijn echtgenote de rijbaan opreed. Daarbij werden hij en zijn vrouw van achteren aangereden door een auto die vanuit de Zwartenhovenbrugstraat met vrij hoge snelheid kwam aanrijden en richting het zuiden reed. 

De twee verkeersslachtoffers werden vervolgens enkele meters meegesleurd en waren vrijwel op slag dood.
Bij aankomst van de ambulance vertoonden de twee verkeersslachtoffers geen teken van leven meer. Een arts stelde officieel de dood van G.E. en B.M. vast. 

De automobilist reed verder, stopte bij het verkeerslicht en liet zijn voertuig daar achter. Hierna is hij vermoedelijk door een andere personenauto opgehaald en liet de slachtoffers in hulpeloze toestand achter. Hij heeft zich later op de dag met een advocaat gemeld bij de politie.

Hangende het onderzoek is de auto ter herkeuring door de politie in beslag genomen. Van de scooter is niets overgebleven. De lichamen van G.E. en B.M. zijn in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie in beslag genomen.

Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeer Unit van Regio Paramaribo.

De politie doet een beroep op de automobilist van deze dodelijke aanrijding zich te melden bij de politie van het politiebureau Nieuwe Haven. Verder vraagt de politie ook aan de samenleving om alle informatie die kan leiden tot het achterhalen van de verblijfplaats van deze automobilist door te spelen aan de politie van bureau Nieuwe Haven op het nummer 403101, de gratis tiplijn 179 of het Command Center, nummer 115.

error: Kopiëren mag niet!