Schoolvervoerders willen eerst geld zien voordat er weer gereden wordt

Schoolvervoerders aangesloten bij de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) willen eerst geld zien voordat ze de dienstverlening naar het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) toe hervatten.

Gisteren, vrijdag, hebben ze niet gereden, waardoor vele schoolgaanden gedupeerd werden. De bushouders maken zich enorm boos, omdat ondanks duidelijk gemaakte afspraken met de leiding van het ministerie van OWC het toch voor de zoveelste keer is gebeurd, dat ze deze maand nog steeds niet zijn uitbetaald.

In januari heeft het OBS-bestuur nog met OWC-minister Henry Ori om de tafel gezeten om het probleem te bespreken van de steeds late uitbetaling. Normaliter moeten de bushouders rond de 10e van de maand hun geld voor verrichtte diensten uitbetaald krijgen.

Tijdens het onderhoud met de minister in januari werd afgesproken, dat voortaan uiterlijk de 17e van de maand de gelden gestort zouden worden. Het ministerie beloofde zijn uiterste best te doen zich hieraan te houden.

Maar minOWC schijnt zich ook niet hieraan te kunnen houden. Bushouders vinden dit onacceptabel.  

Afgelopen maandag verwachtten ze geld op hun bankrekening gestort te krijgen, maar ondertussen is de week voorbij. Wat de zaak nog zuurder maakt is, dat het Phagwa weekend is, en men had verwacht er een fijne viering met het gezin van te maken. Bushouders vinden dat het ministerie van OWC een loopje met ze neemt. Ze zeggen het schoolvervoer niet te zullen hervatten, zolang ze geen geld op hun bankrekening zien.

SS

error: Kopiëren mag niet!