Maandinflatie februari 0,4 procent

De maandinflatie over februari is op 0,4 procent uitgekomen. Dat heeft het Algemeen Bureau voor de Statistiek uitgerekend. In februari zijn de consumentenprijzen dus vergeleken met januari gemiddeld met 0,4 procent gestegen. Wordt februari 2024 vergeleken met februari 2023 dan zijn de consumentenprijzen gemiddeld met 25,4 procent gestegen. 

De maandinflatie in januari bedroeg 0,9 procent en in december 0,1 procent.

Het ABS volgt maandelijks de prijsontwikkelingen van een vast pakket van goederen en diensten bestemd voor consumptieve doeleinden. In het pakket zitten 316 items. De goederen en diensten waarvan de prijsontwikkelingen worden gemeten zijn verdeeld over 12 hoofdgroepen. Enkele van de hoofdgroepen zijn voeding en niet-alcoholische dranken, kleding en schoeisel, huisvesting en nutsvoorzieningen, transport, communicatie, gezondheidszorg, recreatie, cultuur en onderwijs en buitenhuis eten. 

SS

error: Kopiëren mag niet!