Vier verdachten gewapende roofoverval op winkel kort na overval op Meursweg klemgereden door politie

Twee verdachten opgepakt, twee kompanen nog voortvluchtig

Na een melding van het Command Center van een gewapende roofoverval bij een winkel aan de Sir Winston Churchillweg in het ressort Paranam, op donderdag 21 maart, heeft de politie van het bureau Paranam in samenwerking met de politie van het bureau Rijsdijk en medewerkers van de Inlichtingendienst, na goed speurwerk het voertuig met de vier verdachten in de Meursweg, in het district Para, klemgereden. 

Twee verdachten zagen daarbij kans te vluchten, terwijl de twee anderen, T.O. (35) en D.R. (24), in de kraag werden gevat.

Dit viertal wordt ervan verdacht zich eerder die dag schuldig te hebben gemaakt aan een gewapende roofoverval bij een winkel aan de Sir Winston Churchillweg in het ressort Paranam. Volgens de aangever L.T. (38) stormde het viertal de winkel gemaskerd binnen en onder bedreiging van een vuurwapen werden weggenomen de dagopbrengsten, een katoenen tas inhoudende een groot geldbedrag in SRD, sieraden, een mobiele telefoon, een gekooide zangvogel en de box van de camera. Vervolgens verlieten de verdachten de plek in een gereedstaand voertuig richting de Meursweg, die kort daarna door de politie werd klemgereden.

Op de twee aangehouden verdachten werden aangetroffen en in beslag genomen de zangvogel en twee mobiele telefoons. Ook de vluchtauto is door de politie in beslag genomen en de box van de camera die de verdachten in het aangrenzende bos hadden weggegooid.

T.O. en D.R. werden vervolgens ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau Paranam. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn beide verdachten hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld. Aan de opsporing en aanhouding van de twee voortvluchtige verdachten wordt gewerkt.

Het verdere onderzoek van deze zaak is overgedragen aan de Recherche van Regio Midden.

error: Kopiëren mag niet!