Pro-Palestijnse Demonstranten Gearresteerd in Senaatskantoorgebouw tijdens Oproep tot Staakt-het-Vuren**

Tijdens een luidruchtige demonstratie in het Russell Senaatskantoorgebouw in Washington D.C., werden meer dan een dozijn pro-Palestijnse demonstranten gearresteerd. De groep riep op tot een permanent staakt-het-vuren in Gaza, en hun gezangen verstoorden een geplande tv-uitzending met senator Marco Rubio. Ondanks waarschuwingen van de Capitol Police dat ze gearresteerd zouden worden als de demonstratie voortduurde, besloten ongeveer 13 personen te blijven en werden gearresteerd. De demonstranten, die borden droegen met leuzen als “Nu een staakt-het-vuren” en “Wij zijn christenen voor een staakt-het-vuren”, benadrukten hun roep om waardigheid boven onmenselijkheid en voedsel in plaats van bommen. De toenemende steun onder Democraten voor de Palestijnse zaak wordt weerspiegeld in de groeiende partijkloof in de VS, waar recente opiniepeilingen van Fox News lieten zien dat de steun voor Palestijnen met 17 punten is gestegen sinds oktober.

error: Kopiëren mag niet!