Man (37) opgepakt die zich voordeed als tourgids

De verdachte R.A (37) is donderdag 21 maart door de politie van politiebureau De Nieuwe Grond aangehouden voor oplichting en verduistering van verschillende geldbedragen in US dollars. Verschillende personen hebben zowel op het politiebureau De Nieuwe Grond, Geyersvlijt als andere politiebureaus aangifte van oplichting en verduistering gedaan tegen de verdachte.

De verdachte, die onder de naam King Kokonot opereert op social media (Facebook) als tourgids, hield het publiek voor dat hij binnenlandse en buitenlandse trips organiseerde inclusief verblijf in hotels etcetera voor verschillende tarieven.

Van een van de slachtoffers had R.A. US$ 1.900 ontvangen. Van andere slachtoffers heeft hij US$ 3.800 en US$ 8240 ontvangen. De aangevers zijn zelf slachtoffer en anderen fungeerden als tussenpersonen voor verschillende benadeelden.

Het vermoeden bestaat dat er meerdere mensen zijn die R.A. tot slachtoffers heeft gemaakt.

De verdachte is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!