Hiphopicoon Dr. Dre geëerd met ster op Hollywood Walk of Fame

Hiphopmagnaat Dr. Dre werd officieel geëerd met zijn eigen ster op de Hollywood Walk of Fame. De rapper en producer uit Compton werd dinsdagochtend erkend tijdens een ceremonie op 6840 Hollywood Blvd.

Hij werd tijdens het evenement vergezeld door mede-rapkoning Snoop Dogg, muziekmagnaat Jimmy Iovine en radiopresentator Big Boy.

Dr. Dre ontving de 2.775e ster op de Hollywood Walk of Fame. Zijn ster is voor de categorie opnames.Toen Snoop het podium betrad, opende hij zijn opmerkingen met een lichte toon. “Ik wil mezelf bedanken”, zei de rapper terwijl hij meelachte met het publiek.

Hij bedankte zichzelf voor de samenwerking met Dr. Dre, al in de jaren ’90. Hij zette de grappen opzij en beschreef Dr. Dre als “mijn leraar, mentor, broer, voogd, beschermer en vooral een goede vriend.” Snoop reciteerde ook wat leek op op maat gemaakte teksten die hij speciaal voor de gelegenheid had gemaakt. Hij beschreef hun relatie door de jaren heen “van Long Beach tot Compton.”

De rapper bedankte Dr. Dre, omdat hij hem altijd had gestimuleerd om geweldig te zijn met zijn ‘perfectionistische’ mentaliteit, en noemde hun partnerschap ‘legendarisch’.

“Je haalt altijd het beste uit de hond Dr. Dre naar boven, en dat waardeer ik enorm. Er zou geen Snoop zijn zonder Dre. Samen hebben we magie gecreëerd in de studio, en onze samenwerkingen hebben een blijvende stempel gedrukt op de muziekwereld”, zei Snoop. “En op bijna 60-jarige leeftijd rock je nog steeds met mij, en dat waardeer ik enorm”, zei hij. “Heel erg bedankt. Dat is heel goed, want ik ben nog lang niet klaar. Je kunt maar beter geloven dat er nog veel meer gaat gebeuren.”

error: Kopiëren mag niet!