Biden neemt de leiding in de peilingen over Trump.

DOOR DUNCAN MIL
21 maart 2024 – President Joe Biden heeft plotseling een voorsprong genomen op Donald Trump, blijkt uit een peiling in opdracht van de Florida Atlantic University (FAU). Uit drie andere peilingen blijkt dat Biden Trump leidt.

Uit het FAU- en Mainstreet Research-onderzoek, dat tussen 15 en 17 maart werd gehouden, bleek dat Biden onder de waarschijnlijke kiezers twee procentpunten voorsprong had op Trump, waarbij 47 procent zei dat ze de president zouden steunen als de verkiezingen vandaag zouden plaatsvinden en 45 procent voor Trump zou kiezen.

In de FAU-peiling van februari steunde slechts 41 procent van de kiezers de president, terwijl 44 procent Trump steunde.

Uit drie andere peilingen die deze week werden gepubliceerd, bleek dat hij de leiding had over Trump. Uit enquêtes van Reuters/Ipsos, Civiqs/Daily Kos en Public Policy Polling voor het Democratic super PAC Progress Action Fund blijkt allemaal dat Trump één procentpunt achterloopt op Biden.

Biden, 81, verbeterde zijn positie onder alle leeftijdsgroepen, behalve onder jonge kiezers; Trump zag echter zijn steun onder de 18 tot 34-jarigen de afgelopen maand met 14 procent stijgen.

De 77-jarige Trump boekte winst onder de waarschijnlijk mannelijke kiezers, waarbij 51 procent zei dat ze hem zouden steunen bij de verkiezingen van november.

error: Kopiëren mag niet!