India: Onderzoek naar vermeende hindoe-nationalistische aanval op buitenlandse studenten

Twee mensen zijn gearresteerd na botsingen op de Gujarat Universiteit die zaterdag uitbraken nadat studenten uit landen als Afghanistan, Sri Lanka en Tadzjikistan begonnen te bidden op het campusterrein, zei de politie van Ahmedabad zondag.

“Ongeveer 20 tot 25 mensen kwamen en vroegen hen waarom ze hier namaz (gebeden) uitzonden en het in plaats daarvan in de Masjid (moskee) zouden moeten doen”, vertelde de politiecommissaris van Ahmedabad aan verslaggevers.

“Er brak een ruzie uit tussen hen, ze werden met stenen bekogeld en hun kamers werden vernield door mensen van buitenaf.”

Volgens het Indiase ministerie van Buitenlandse Zaken raakten minstens twee buitenlandse studenten gewond. “De deelstaatregering treedt streng op tegen de daders”, schreef woordvoerder Randhir Jaiswal op sociaal platform X.

Het incident is het laatste in een reeks van onderlinge botsingen die de krantenkoppen halen in de democratie van 1,4 miljard mensen, die onder de hindoe-nationalistische regering van premier Narendra Modi steeds meer langs religieuze lijnen gepolariseerd is, zo schrijft CNN.

error: Kopiëren mag niet!