“Illegale venters zijn voor veel mensen een grote hulp”

De prijzen van enkele groentesoorten gaan niet meer zijn wat ze waren enkele jaren terug. Enkele bezoekers van de Centrale Markt geven aan in gesprek met Dagblad Suriname, dat zij blij zijn dat zij met tenminste SRD 200 voor een week groenten hebben kunnen kopen.

“Je hebt sommige dure groenten ertussen, maar als een gezin uit twee bestaat kun je wel groenten voor een hele week koken ter waarde van SRD 200”, aldus een van de bezoekers. Hij geeft aan dat hij met SRD 200 een hoop boulanger van SRD 25 heeft gekocht, een bos klaroen van SRD 30, twee bossen tajerblad voor SRD 40, een hoop sopropo voor SRD 50 en een bos amsoi voor SRD 30. 

“Ik heb daarnaast ook een hoop peper van SRD 10 kunnen kopen. Je kan boulanger voor SRD 10 vinden, maar die ziet er niet aantrekkelijk uit. Daarnaast kan je die prijzen krijgen bij de illegale venters. De illegale venters zijn nadelig als het gaat om veiligheid of hygiëne, maar voor vele mensen zijn ze wel een grote hulp.”

“Op de markt zelf kan je ook goedkope groenten vinden, goedkoper dan dat ik heb betaald, maar je moet echt de tijd hebben om te kopen. Ik heb misschien nog geen vlees gekocht, maar weet dat ik voor de week toch gedekt ben. Op de zaterdag eten mijn vrouw en ik aardvruchten en zondag doen wij enkle inkopen op de Zondag Markt als het nodig is.”

Hij zegt verder, dat hij nu van de gelegenheid probeert te genieten want hij weet niet hoe het de komende dagen zal zijn. “De feestdagen naderen en ook nog enkele vrije dagen, maar ik probeer voor nu te kopen wat ik kan en tot hoeveel ik kan missen.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!