Uitspraak op 20 mei in zaak verkoolde lijken in Ford Ranger

In de zaak waarin op 18 juli 2021 drie verkoolde lichamen waren aangetroffen in een Ford Ranger aan de Noordpolderdam ter hoogte van Leiding 8, voerden de advocaten Raoul Lobo, Murwin Dubois en Dwight Kraag maandag het dupliek. 

Lobo persisteerde bij zijn pleidooi en vroeg om vrijspraak of een substantiële korting op het strafvoorstel. Tegen zijn cliënt G. Roel heeft het Openbaar Minister een celstraf van 20 jaar geëist. Opzet tot ontvoering levert geen opzet tot moord, betoogde hij.

Advocaat Dubois, die bijstand verleent aan S. Elden, herhaalde dat er onvoldoende bewijs is dat hij betrokken was bij de ontvoering en de moord op de slachtoffers. Elden is taxichauffeur en heeft slechts een rit gereden, stelde de advocaat. Tegen Elden is ook een straf van 20 jaar geëist. 

Advocaat Kraag die opkwam voor Yorinde W. persisteerde dat er psychische overmacht was op zijn cliënte vanuit haar broer Wilson Marvin die als de hoofdverdachte wordt gezien. Yorinde heeft eerder uit de doeken gedaan hoe het slachtoffer Sital drugs had weggenomen van haar broer en dat de drugs teruggehaald moesten worden. Daarvoor heeft haar broer  enkele mannen ingezet die Sital moesten ontvoeren. Op aanwijzen van haar werden G. Roel en S. Elden aangehouden. 

Uiteindelijk liepen zaken anders af en werden de slachtoffers in een woning aan de Willem Antonielaan doodgeschoten, waarna de lichamen in de auto in brand zijn gestoken. In de nabije omgeving van de in brand gestoken auto werd een tank waarin brandstof was aangetroffen. 

De lijken werden aan hun handen en voeten gekneveld aangetroffen. 

Twee lichamen werden in de bak van het voertuig aangetroffen en één op de achterzitting. 

Vijf dagen later maakte de politie de identiteit bekend van de slachtoffers. Het ging in deze om Rohitas Sital (39), Cedric Tertullien (27) en Shawn Stolk (24). 

Nadat de zaak meer dan een jaar stil lag, werden uiteindelijk 3 verdachten aangehouden. Tegen Yorinde is in totaal 45 jaar gevangenisstraf geëist.

Na het dupliek kregen de verdachten het laatste woord. Op 20 mei doet Kantonrechter Maureen Dayala uitspraak in deze geruchtmakende zaak.

error: Kopiëren mag niet!