Lionel Messi Mist Vriendschappelijke Wedstrijden door Blessure.

BUENOS AIRES, Argentinië – De Argentijnse voetballegende Lionel Messi zal deze maand afwezig zijn tijdens de vriendschappelijke wedstrijden van het Argentijnse nationale team in de Verenigde Staten, als gevolg van een spierblessure aan zijn rechterbeen. De Argentijnse voetbalbond (AFA) heeft deze informatie op maandag bekendgemaakt.

Messi, de 36-jarige ster en aanvoerder van het team, liep de blessure op terwijl hij uitkwam voor zijn Amerikaanse club Inter Miami tijdens een wedstrijd in de CONCACAF Champions Cup vorige week.

Als gevolg van deze blessure zal Messi niet deelnemen aan de aankomende wedstrijden tegen El Salvador, welke aanstaande vrijdag in Philadelphia gespeeld wordt, en tegen Costa Rica, gepland voor vier dagen later in Los Angeles. Deze wedstrijden dienen als voorbereiding op de Copa America, die in juni en juli in de Verenigde Staten gehouden wordt.

Voorafgaand aan het uitvallen van Messi had de Argentijnse selectie al te kampen met het verlies van Paulo Dybala en Exequiel Palacios door blessures.

De afwezigheid van Messi zal ongetwijfeld invloed hebben op het team, aangezien ze zich opmaken voor significante aankomende toernooien, waaronder de belangrijke Copa America.

error: Kopiëren mag niet!