Illegale Ontbossing in Braziliaans Amazonegebied Vermindert met 63%

Een recent onderzoek door het Instituut voor Mens en Milieu in het Amazonegebied (IMAZON) onthult dat de illegale ontbossing in het Braziliaanse Amazonegebied met 63% is afgenomen tot 196 vierkante kilometer in januari en februari 2024. Deze daling wordt toegeschreven aan hernieuwde inspanningen van de regering van president Lula da Silva, die sinds zijn aantreden in 2023 toezicht op en afbakening van het Amazonegebied en inheemse gebieden heeft hervat. Ondanks deze vooruitgang benadrukt IMAZON dat de huidige cijfers nog steeds een “grote uitdaging” vormen en pleit voor het versnellen van het afbakenen van inheemse gebieden en het creëren van nieuwe natuurreservaten om het doel van “nul” illegale ontbossing tegen 2030 te bereiken.

error: Kopiëren mag niet!