EU Verstrekt $ 8 Miljard Aan Egypte Om Economie Te Stabiliseren

De Europese Unie heeft een financieel hulppakket van 7,4 miljard euro ($ 8 miljard) voor Egypte aangekondigd, met het doel de economische stabiliteit te verbeteren en migratie naar Europa te verminderen. De overeenkomst omvat concessionele leningen, investeringen, en subsidies, met een focus op migratiebeheer. Ondertekend door verschillende EU-leiders en de Egyptische president Abdel Fattah el-Sisi, benadrukt de deal een strategisch partnerschap op gebieden als politiek, veiligheid, en energie.

Ondanks de positieve toon van de EU en Egyptische leiders, wordt de overeenkomst bekritiseerd door mensenrechtenorganisaties, die beweren dat de deal bijdraagt aan mogelijke mensenrechtenschendingen door ‘cash-for-migration’ controlemaatregelen. Egypte, dat naar schatting 9 miljoen migranten herbergt, speelt een cruciale rol in regiomigratiekwesties, te midden van groeiende zorgen over nieuwe migratieroutes naar de EU.

De hyprocitische positie van de EU.
Abdel Fattah el-Sisi heeft de eerste gekozen president Morsi omvergeworpen met de steun van de VS, het VK en de EU.
Morsi stierf in de Egyptische gevangenis.

error: Kopiëren mag niet!