Franse Voetbalbond Biedt Geen Speciale Accommodaties voor Ramadan

Op dinsdag kondigde de Franse Voetbalbond (FFF) aan dat het geen speciale accommodaties zal maken voor moslimspelers in Ligue 1 om Ramadan te observeren, in tegenstelling tot andere landen zoals Nederland, Engeland, en Duitsland.

De beslissing, die overeenkomt met de houding van vorig jaar, komt ondanks de controverse rond de kwestie. Volgens Le Parisien verwijst de FFF naar Artikel 1.1 van haar statuten, die een code van ethiek bevat die pauzes tijdens Ramadan verbiedt, vergelijkbaar met het verbod op het dragen van hoofddoeken en sluiers die het gezicht bedekken.

De FFF handhaaft dat dergelijke acties in lijn zijn met principes van secularisme en neutraliteit, met als doel de verspreiding van religieuze propaganda te voorkomen.

Ondanks kritiek beïnvloedt de beslissing van de FFF talrijke moslimspelers in de competitie, waaronder Achraf Hakimi, Amine Harit, en Azzedine Ounahi.

Ondertussen is Frankrijk van plan om tijdens de internationale pauze twee vriendschappelijke wedstrijden te spelen tegen Duitsland op 24 maart en tegen Chili op 27 maart, beide in het Stade Vélodrome in Marseille.

error: Kopiëren mag niet!