VS: Zeldzaam kalfje met twee gezichten geboren

In de Amerikaanse staat Louisiana is eind vorige maand een opvallend kalfje geboren, Deux Face, zoals het dier wordt genoemd, heeft vier ogen, twee neuzen en twee monden, maar ziet er vanaf de oren, waarvan ze er ‘gewoon’ twee heeft, normaal uit. 

De kans op een kalf met twee gezichten bedraagt ongeveer 1 op 400 miljoen, zeggen eigenaren Eric en Dawn Breaux in een bericht op Facebook. 

De familie Breaux runt een landbouwbedrijf in Cossinade in de zuidelijke staat Louisiana. De meeste kalfjes met polycefalie, zoals de aandoening heet, komen niet levend ter wereld. Sommige leven enkele uren of dagen, hoewel er ook een geval bekend is van een kalf dat veertig dagen in leven bleef, meldt persbureau AP. 

‘We weten dat dit kalf een korte levensduur heeft en waarschijnlijk maar enkele dagen zal leven’, zei Dawn Breaux vlak na de geboorte van het bijzondere kalfje. ‘Ze heeft de verwachtingen al overtroffen door levend geboren te worden.’

error: Kopiëren mag niet!