Oppenheimer domineert de Oscars van 2024

Oppenheimer is de grote winnaar van de 96e Oscars met zeven prijzen, waaronder die voor beste film, beste regisseur voor Christopher Nolan, beste acteur voor Cillian Murphy en beste mannelijke bijrol voor Robert Downey Jr.

De Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema won een Oscar voor zijn camerawerk in Oppenheimer. Hij ontving het beeldje in de nacht van zondag op maandag in het Dolby Theatre in Los Angeles.

Christopher Nolan’s Oppenheimer, over de man die een leidende rol speelde bij het maken van de atoombom, heeft de grootste prijs van de avond gewonnen.

Het heeft het prijzenseizoen van dit jaar gedomineerd, met een massaal publiek om Cillian Murphy te zien schitteren als de enigmatische wetenschapper, die in 1945 de beroemde uitspraak deed: “Nu ben ik de Dood geworden, de vernietiger van werelden.”

error: Kopiëren mag niet!