Automonteur opgepakt voor verduistering BMW

Een man deed op 18 januari aangifte van verduistering en oplichting, tegen de verdachte S.S., die monteur van beroep is en gespecialiseerd is in het repareren van defecte BMW’s.

Volgens de aangever heeft hij in 2019 een BMW ter reparatie gebracht.

S.S. hield de aangever voor dat hij zijn auto kon repareren, maar na een bepaalde tijd belde hij de aangever op met de mededeling, dat de computer box van het voertuig waterschade had opgelopen en dat een en ander veel geld zou kosten. 

De monteur kwam met het voorstel om de auto van de aangever te kopen, maar die weigerde dat en hield S.S. voor dat hij zijn auto weer zou ophalen.

Het lukte echter niet om de BMW binnen de afgesproken tijd op te halen, maar toen hij uiteindelijk bij het woonadres van Sardjoe kwam om zijn auto te halen, was die nergens te bespeuren. 

Volgens verklaring van S.S. waren de Milieupolitie en een sleepdienst thuis bij hem geweest en hebben de BW in 2021 weggesleept. Bij onderzoek bleek dat de verklaring van de monteur niet op waarheid berustte. Hij kan eveneens niet verklaren waar de auto is.

In overleg met een lid van het Openbaar Ministerie werd de verdachte S.S. in verzekering gesteld. Overigens is onduidelijk waarom de eigenaar van de BMW pas in januari van dit jaar aangifte heeft gedaan tegen de monteur.

error: Kopiëren mag niet!