Renzo Tjon A Joe op Weg naar Nederlands Paspoort en Kans op Olympische Droom

De in Suriname geboren topzwemmer Renzo Tjon A Joe staat op het punt een Nederlands paspoort te ontvangen, zo kondigt de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) aan. Met de naturalisatieprocedure bijna afgerond, komt Tjon A Joe’s droom om Nederland te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Parijs een stap dichterbij.

Tjon A Joe, 28 jaar oud, heeft reeds indruk gemaakt in de zwemwereld met een verbluffende tijd van 21,88 seconden op de 50 meter vrije slag, ruim onder de Olympische limiet van 21,96 seconden. Dit resultaat plaatst hem in een gunstige positie om samen met landgenoot Kenzo Simons, die een tijd van 21,73 noteerde tijdens de WK in Doha, Nederland te vertegenwoordigen op deze discipline.

Andere Nederlandse talenten hebben nog tot 14 april de kans om deze prestaties te overtreffen en een ticket naar Parijs te bemachtigen. De Eindhoven Qualification Meet, gehouden van 11 tot 14 april, biedt een van de laatste kansen, evenals andere door World Aquatics erkende internationale wedstrijden.

Voor Tjon A Joe, die eerder uitkwam voor Suriname tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (2016) en Tokio (2021), markeert de verlening van het Nederlandse paspoort een nieuw hoofdstuk in zijn sportcarrière en opent de deur naar nieuwe kansen op het wereldpodium.

error: Kopiëren mag niet!