Palestijnen bereiden zich voor op de Ramadan terwijl Gaza op de rand van hongersnood balanceert

De Palestijnen bereidden zich in een sombere stemming voor op de Ramadan, met verhoogde veiligheidsmaatregelen van de Israëlische politie en het schrikbeeld van oorlog en honger in Gaza, dat de normaal feestelijke islamitische heilige maand overschaduwde nadat de gesprekken om een staakt-het-vuren veilig te stellen vastliepen.

Het Amerikaanse leger heeft een schip gestuurd om humanitaire hulp naar Gaza te sturen, zei Central Command (CENTCOM) zondag, dagen nadat president Joe Biden had beloofd een tijdelijke pier te bouwen om de belegerde enclave te bevoorraden.

De VS kunnen Israël rechtstreeks bommen en wapens ter waarde van miljarden leveren, waardoor duizenden burgers in Gaza zijn omgekomen, maar ze zijn niet in staat rechtstreeks voedsel te leveren aan de uitgehongerde Palestijnen in Gaza, waarvoor zij gedeeltelijk verantwoordelijk zijn.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid in de door Hamas beheerde enclave zijn minstens 31.045 Palestijnen gedood en 72.654 gewond geraakt sinds Israël zijn offensief tegen Gaza begon.

Hamas-chef Ismail Haniyeh zei dat de Palestijnse militante groepering nog steeds openstaat voor gesprekken met Israël, nadat bemiddelaars er tot nu toe niet in zijn geslaagd een Ramadan-wapenstilstand in de Gaza-oorlog te bewerkstelligen.

error: Kopiëren mag niet!