Nederland: Ruim 200 moskeeën vragen koning Willem-Alexander om Israëlische president niet te ontvangen

Meer dan 200 moskeeën in Nederland, verenigd in het samenwerkingsverband K7, roepen koning Willem-Alexander op om komende zondag niet de Israëlische president Isaac Herzog te ontvangen. Die woont dan de opening bij van het Nationaal Holocaustmuseum in Amsterdam, zo werd bekend.

Het samenwerkingsverband zegt dat Herzog ‘zeer omstreden’ is, onder meer omdat hij eind 2023 in het Hebreeuws de tekst ‘Ik vertrouw op je’ schreef op een enorme granaat die afgevuurd werd op het dichtbevolkte Gaza. 

Daarnaast zei hij ook, enkele weken na de aanval van Hamas op 7 oktober, dat er geen onderscheid te maken is tussen burgers in Gaza en strijders van Hamas. “Een hele natie is verantwoordelijk”, zo zei hij. 

De moskeeën stellen, dat de komst een enorme dreun is voor ‘een ieder die begaan is met het lot van de Palestijnse bevolking en rechtvaardigheid hoog in het vaandel heeft staan’. 

Volgens K7 stelt Herzog dat onschuldige kinderen, vaders en moeders in Gaza als terroristen behandeld moeten worden.

error: Kopiëren mag niet!