Waarnemend-korpschef KPS Kensen draagt taken over aan nieuwe waarnemend-korpschef Isaacs

Op het ministerie van Justitie en Politie heeft vrijdag 8 maart de formele overdracht plaatsgevonden door de scheidend waarnemend-korpschef, de hoofdcommissaris van politie Ruben Kensen, aan de nieuwe waarnemend-korpschef van het Korps Politie Suriname (KPS), de commissaris van politie Bryan Isaacs.

In zijn toespraak bedankte Kensen de minister van Justitie en Politie en een ieder die op welke wijze dan ook een wezenlijke bijdrage heeft geleverd aan de uitvoering van een aantal doelstellingen die het Interim Management Team (IMT) heeft kunnen verwezenlijken in het reorganisatie proces van het Korps Politie Suriname (KPS). Daarnaast zal hij altijd beschikbaar zijn voor de dienst, omdat volgens hem eens een politieman, je altijd een politieman blijft. 

De scheidende waarnemend-korpschef is vanaf heden ter beschikking van de minister.

Voorafgaand aan de formele overdracht, werd de commissaris van politie Bryan Isaacs eerst in de gelegenheid gesteld het beheer van DO-KPS over te dragen aan de nieuwe Directeur DO-KPS, Commissaris Melvin Pinas.

Tot slot bedankte de nieuwe waarnemend-korpschef Bryan Isaacs de regering en de minister voor het in hem gestelde vertrouwen om samen met het nieuw, jong en krachtig team de samenleving ten dienste te kunnen zijn en de politieorganisatie naar grotere hoogten te brengen. 

De bevordering tot hoofdcommissaris, waarna de aanstelling tot korpschef volgt door de ceremoniële overdracht van het vaandel (commando overdracht) aan de nieuwe korpschef, zal indien de omstandigheden en de situatie hetzelfde blijven, geschieden op donderdag 28 maart bij de politie academie.

error: Kopiëren mag niet!