Forse straffen in zaak genadeloze beroving

Kantonrechter Maitrie Kuldip Sing noemde donderdag de wijze waarop de beroving aan de Raghoebirstraat werd gepleegd door 4 verdachten, die blijkbaar goed op elkaar waren afgestemd en waarbij er meerdere schoten werden gelost, genadeloos.

Op 1 februari 2023 werd een geldtransportauto van een goudbedrijf klemgereden en beroofd. De verdachten schoten hierbij gericht op de veiligheidsman. Hij heeft hierbij zwaar lichamelijk letsel opgelopen en kan waarschijnlijk zijn rechterarm niet meer gebruiken. Hij liep ook 2 schotverwondingen op aan zijn rechterheup en 1 aan de onderbuik. Hierdoor heeft deze veiligheidsman nu een stoma en is voor het leven getekend.

Na de beroving werd het voertuig, dat hierbij was ingezet, via de Safe City beelden gevolgd en aangetroffen aan de Ming Doelmanstraat. Een vader en een zoon werden hierbij aangehouden. De zoon verklaarde grote geldbedragen te hebben gehad van de verdachte Martin O. De zoon werd eerder in vrijheid gesteld. Tegen de vader eiste het Openbaar Ministerie (OM) een straf van 8 jaar. Hij had bijstand van advocaat Derrick Veira.

Bij Martin trof de politie grote geldbedragen en zware automatische wapens aan. Martin heeft steeds volgehouden deze wapens in bewaring te hebben genomen, echter kan hij niet aangeven van wie. Tegen Martin eiste het OM een gevangenisstraf van 10 jaar. Hij kreeg bijstand van de advocaten Raoul Lobo en Chandra Algoe.

Het voertuig blijkt ene Marvin M. toe te behoren. Zijn advocaten Chandra Algoe en Shefani Amirkhan hebben in hun pleidooi aangegeven dat het voertuig Marvin niet toebehoort. Hij heeft ook een Toyota Mark X, maar van een ouder bouwjaar. Uit een vergelijking van het chassisnummer tussen het inbeslaggenomen voertuig en het nummerbewijs is reeds lang gebleken dat het inbeslaggenomen voertuig niet aan Marvin toebehoort. De advocaten hebben dan ook op elke zitting om de invrijheidstelling van Marvin gevraagd. Het OM heeft zich steeds hiertegen verzet en eiste een straf van 4 jaren onvoorwaardelijk. 

De rechter oordeelde dat de beroving genadeloos was en veroordeelde alle verdachten conform de eis.

error: Kopiëren mag niet!