Amerikaanse regeringsfunctionaris: “Suriname divers en levendig land”

De Amerikaanse plaatsvervangend adjunct-staatssecretaris (DAS) voor Democratie, Mensenrechten en Arbeid Enrique Roig, sloot vrijdag 8 maart een robuust en productief bezoek aan Suriname af, waarbij hij de sterke bilaterale betrokkenheid bij democratie, mensenrechten en inheemse en tribale rechten benadrukte.

Tijdens zijn bezoek heeft Roig contact gehad met inheemse en tribale gemeenschappen om de steun van de Verenigde Staten voor hun inspanningen om landrechten veilig te stellen opnieuw te bevestigen. Hij had ook ontmoetingen met maatschappelijke organisaties om de inzet van de Amerikaanse regering voor overgangsjustitie, LHBTQI+ belangenbehartiging, rechten van gehandicapten en vrije en eerlijke verkiezingen te onderstrepen.

Als vervolg op de Strategische Dialoog die in januari 2024 in Washington werd gehouden, besprak DAS Roig het belang van het handhaven van deze rechten met Surinaamse functionarissen, waaronder minister van Buitenlandse Zaken Albert Ramdin en minister van Binnenlandse Zaken Bronto Somohardjo.

Terugkijkend op zijn bezoek uitte DAS Roig zijn dankbaarheid voor het warme welkom en de betekenisvolle uitwisselingen in wat hij typeerde als een ongelooflijk divers en levendig land. Hij herhaalde dat sterke democratieën die samenwerken effectiever zijn in het laten groeien van economieën, het beschermen van de mensenrechten en het waarborgen van transparant en verantwoordelijk bestuur, zo bericht de Amerikaanse ambassade in Paramaribo.

error: Kopiëren mag niet!