Verenigd Koninkrijk: Rolls-Royce presenteert duurste nieuwe auto ter wereld: 28.5 miljoen euro

Het Britse automerk Rolls-Royce heeft met de Arcadia Droptail de duurste auto ter wereld gepresenteerd. De auto heeft 28,5 miljoen euro gekost en het interieur doet denken aan een luxe jacht.

De Arcadia Droptail is vernoemd naar een mystiek, paradijselijk land waar de oude Grieken van droomden. Deze droomcabriolet werd gebouwd voor een naamloze klant die nauw betrokken was bij de totstandkoming ervan. 

De auto werd onthuld in Singapore tijdens een privé-bijeenkomst. Wie de eigenaar is, werd niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat het om een bijzondere auto gaat. Het houten dekoppervlak op het achterpaneel doet denken aan een chic superjacht.

Het dashboard en andere interieuronderdelen zijn ook van hout en uiteraard allemaal met de hand gemaakt.

De auto heeft een witte carrosserie, ingelegd met aluminium- en glasdeeltjes die de illusie creëren van een oneindig schilderij, terwijl de grijs geverfde carbon motorkap, de enige Droptail die deze heeft, alles contrasteert. De grille en enorme 22-inch velgen zijn volledig gepolijst tot een spiegelafwerking. 

error: Kopiëren mag niet!