Supersterren Rihanna en Taylor Swift verdienen miljoenen met shows

Rihanna haalde met een optreden vrijdag een slordige 5,5 miljoen euro binnen. Taylor Swift gaf zaterdag de eerste van haar zes shows in Singapore die haar per optreden zo’n 2,5 miljoen euro opleveren. Het zijn duizelingwekkende bedragen, maar er klinkt ook kritiek.

Rihanna wordt verweten een lui optreden te hebben gegeven voor de riante gage en de optredens van Swift zorgen zelfs voor een politieke rel. Laten we beginnen bij Rihanna. De 36-jarige zangeres uit Barbados trad vrijdagavond op in India. Dat was tijdens het pre-huwelijksfeest van miljardair Anant Ambani en zijn bruid Radhika Merchant. Vooral die laatste naam was een opgave voor RiRi, want de superster had er flink moeite mee om de naam van de bruid correct uit te spreken tijdens haar show, die ongeveer een half uur duurde.

Voor die negentig minuten kreeg ze dus een bedrag overgemaakt van 5,5 miljoen euro. Dat is veel, maar niet voor de bruidegom. Ambani is de zoon van Mukesh Ambani, de rijkste persoon in India, met een geschat vermogen van 104 miljard euro. Voor dat bedrag zou je verwachten dat Rihanna de show van haar leven geeft. Maar in Amerikaanse media en op social media valt te lezen dat de zangeres weinig geïnspireerd op het podium stond.

Ze zong weliswaar grote hits als Umbrella, We found love, Stay, Rude Boy, Diamonds en Work, maar ze zou heel weinig moeite hebben gedaan om er iets bijzonders van te maken. Ze krijgt zelfs het verwijt lui te zijn. Voor de zangeres was het sowieso een bijzonder optreden, want naast haar show op de Superbowl stond ze al acht jaar niet op het podium.

Door naar die andere superster die de afgelopen dagen de teller op haar bankrekening hard ziet oplopen: Taylor Swift. Over haar werkethos wordt niet gesproken, maar wel de opvallende deal die is gesloten voor haar optredens in Zuidoost-Azië.

Singapore betaalde veel geld zodat Swift exclusief zou optreden in de eilandstaat. Dat leverde veel kritiek op van andere landen in de regio. Thailand en de Filipijnen spraken hun afkeur uit over de exclusiviteitsdeal.

Na de show in Singapore hervat Swift haar wereldtournee in Europa. Op donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 juli 2024 staat de zangeres in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam met The Eras Tour.

error: Kopiëren mag niet!