Leerlingen OS 1 Meerzorg bezoeken Citruskwekerij Tamansarie 1

Het was vrijdag 1 maart een speciale dag voor de leerlingen van O.S. 1 Meerzorg, aangezien zij een bezoek mochten brengen aan Citruskwekerij Tamansarie 1, beheerd door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Het doel van dit bezoek was om de kinderen praktische ervaring op te laten doen in de tuinbouw, iets wat perfect aansluit bij hun huidige thema “planten” in het leerplan.

In totaal namen 50 enthousiaste leerlingen van leerjaar 1 en 2, vergezeld door 9 begeleiders, deel aan deze educatieve excursie. Tijdens hun bezoek werden ze ondergedompeld in de wereld van plantenverzorging en kregen ze de mogelijkheid om hands-on ervaring op te doen onder de deskundige leiding van Armand Matdoerijat.

De leerlingen kregen niet alleen een rondleiding over het terrein, waarbij ze verschillende soorten beplanting konden bewonderen, maar ze werden ook actief betrokken bij het zaaien, verspenen van jonge plantjes in cups en het daadwerkelijk planten in de grond. Deze ervaring bood de kinderen een unieke kans om hun kennis over planten te verdiepen en hun interesse in tuinbouw en ondernemerschap te wekken.

De dag werd afgesloten met veel nieuwe inzichten, waarbij de kinderen niet alleen leerden over het belang van planten en tuinbouw, maar ook over de waarde van teamwork en zorg voor de natuur. Het bezoek aan Citruskwekerij Tamansarie 1 staat zonder twijfel als een leerrijk en onvergetelijk avontuur in het geheugen van de leerlingen gegrift.

error: Kopiëren mag niet!