Dune II brengt eerste weekend 178 miljoen dollar op

De tweede ‘Dune’-film heeft in het eerste weekend wereldwijd 178 miljoen dollar opgebracht. Dat meldt ‘Variety’. De actiefilm heeft hiermee binnen vijf dagen bijna het hele budget terugverdiend. In de VS bracht de film 81,5 miljoen dollar op, waarmee het tot nu toe het beste openingsweekend voor een film van 2024 is.

Dune, naar de gelijknamige boekenreeks van Frank Herbert, gaat over de strijd om de woestijnplaneet Arrakis, waar een zeldzame grondstof te vinden is die onder meer levensverlengend werkt. Verschillende families vechten daarom. Het eerste deel bracht bijna een half miljard dollar op.

De hoofdrollen in Dune II worden gespeeld door Timothée Chalamet en Zendaya. De film zou in eerste instantie in november uitkomen, maar studio Warner stelde Dune II uit tot maart door de staking in Hollywood. Hierdoor mochten acteurs geen promotie-interviews doen voor nieuwe releases.

error: Kopiëren mag niet!